Frosne rundballer er en utfordring både for bonden og dyra. For å sikre et høyest mulig fôropptak i kalde perioder, bør frosne rundballer rives før fôret serveres.
Les mer ›I forbindelse med større fokus på beredskap på gården, så er det naturlig å trekke fram slokkeutstyr som en viktig del av dette arbeidet.
Les mer ›Mens det før GPS-en sin tid ble tatt jordprøver som tilfredsstilte myndighetens krav til prøvetetthet, har flere og flere bestilt tett prøvetaking.
Les mer ›De siste årene har vi fått muligheten til å variere innsatsfaktorer som for eksempel gjødsel etter varierende behov på skiftet.
Les mer ›Ved å ta ut grovfôrprøver med mineralanalyse kan du få svaret på hva fôret inneholder og om hvor godt du traff med gjødslinga.
Les mer ›Oppdatering per 30.november: Med analyser av nær 1450 prøver totalt fra de to første slåttene kan vi slå fast at gjennomsnittskvaliteten er litt bedre enn frykta.
Les mer ›Usynlige tap av tørrstoff, energi og protein er som regel større enn de vi ser og kasserer. En femtedel av innlagt grønnmasse kan være tapt før utfôring.
Les mer ›Lagring av rundballer langs vei faller inn under Lov om veier (Veiloven), med konkrete bestemmelser om avstand.
Les mer ›PODCAST: Til tross for relativt gode tilskudd for utsatt jordarbeiding, er andelen høstpløyd areal svakt økende i flere korndistrikt.
Les mer ›Historisk har vi satt siste frist for gjødsling til overvintrende eng på 20.-25.august, men har sett mindre problem med gjødsling inntil 1.september de siste høstene.
Les mer ›Når dyra kjem heim att frå setre og utmarksbeite, må vi ha klart godt fôr, anten det er til kjøtt- eller mjølkeproduksjon. På same tid må vi syte for at skifte i fôrkvalitet ikkje vert for stort.
Les mer ›Frostvatning er ukjent for mange og svært kjent for få. Det er potetdyrkere i tidligpotet-områdene eller potetdyrkere i fjellbygdene på Østlandet eller i nord som kjenner denne teknikken.
Les mer ›Tidlig og rask utvikling gjør at de tidlige områdene av Innlandet snart er tid for å vurdere om det skal bli grønnfôr av strukturkvalitet eller helgrøde, mens de seinere har muligheten til å ta en "graskvalitet" av grønnfôret.
Les mer ›Vi kan fornye enga med godt resultat store delar av vekstsesongen.
Les mer ›Du treng ikkje å ha tilgang på vatn ifrå mai til september for å investere og etablere vatningsanlegg. Ein betydeleg del av avlingsgrunnlaget blir lagt på forsommaren i gras og korn.
Les mer ›I eit forsøk i Valdres i 2019 tørka graset tre gonger så raskt med breispreiing som når graset låg i streng. Det vart brukt slåmaskin med stengelbehandling, og det var gode fortørkingsforhold.
Les mer ›Våre årlige prognosehøstinger starta 25.mai, og årets første slått nærmer seg slutten, utenom fjellareal. Oppdatert med siste resultater 7.juli.
Les mer ›Sommeren 2018 ble en vekker om betydningen av vanning. Vanningsbehovet varierer fra år til år, og mellom distrikt og jordtype.
Les mer ›Mens vi har stor tro på CropSAT, N-sensorer og andre hjelpemidler innen presisjons- jordbruket, har ikke VIPS fått samme gjennomslag.
Les mer ›Jordas moldinnhold har mange fordeler. Bedre vannlagringsevne er en av dem.
Les mer ›