Lokale

Tiltak ved sen våronn

05.06.2019

Vanskelige forhold gjør at våronna blir sein for mange, og vi må inngå noen kompromisser.

Les mer ›

Graskvalitet i Innlandet i 1.slått 2019

31.05.2019 (Oppdatert: 21.06.2019)

Oppdatert 21.juni. Det er høsteklart og vel så det i stadig større deler av Innlandet - vi trenger mer godt slåttevær! Som tidligere år tar vi grasprøver for å følge kvalitetsutviklinga i 1.

Les mer ›

Minimumstemperatur avgjør effekten av ugrassprøytinga

13.05.2019 (Oppdatert: 22.05.2019)

Hvor god effekt man har av ugrassprøytinga avgjøres av midlenes temperaturkrav. Spesielt synlig er dette på resistent ugras. Noen midler har absoluttkrav til minimumstemperatur.

Les mer ›

Ha fokus på tørrstoffprosenten når du velger ensileringsmiddel

03.04.2019

Mye grovfôr blir høsta med så høgt tørrstoffinnhold at tilsatt ensileringsmiddel bør ha virkning mot varmgang. Mot mugg er det viktigst å minimalisere oksygentilgang, det vil si bruke nok plast.

Les mer ›

Kostnader med grøfting

02.04.2019

Fleire faktorar påverker kostnadsbilete ved grøfting, men ein må ikkje glemme dei positive effektane som drenering har på eit areal.

Les mer ›

Tidlig vårgjødsling til eng

12.03.2019

Sein totalgjødsling, 2-3 uker etter vekststart, har gitt redusert avling i våre felt i 2018.

Les mer ›

Enklare fornying av eng

08.03.2019

Forsøk i Valdres viser at det er stor avlinggevinst ved å fornye enga, og det er mogleg å lykkast med forenkla attleggsmetodar ved fornying av eng i fjellbygdene.

Les mer ›

Biorest som gjødsel på eng

12.02.2019

Gjennom forsøk over fleire år har gjødsling med biorest i kombinasjon med mineralgjødsel gjeve avlingar som ligg nær resultata etter berre mineralgjødsel.

Les mer ›

Tørt fôr, med normalt protein, men redusert energiverdi

30.11.2018 (Oppdatert: 21.12.2018)

Artikkel oppdatert med statistikk pr 17.desember. Grovfôret fra Innlandet i 2018 er langt tørrere enn vanlig, tørrere enn normalt ønskelig, men kanskje riktig i år med tanke på apetitt og vomfylling.

Les mer ›

Slik disponerer du grovfôr til drøvtyggere

18.10.2018

I et år med lite grovfôr er det nødvendig å ha en plan på hvilke dyregrupper som krever god grovfôrtilgang, og hvem som kan få restriktiv tildeling.

Les mer ›

Stell av eng og beiter ut sesongen

18.09.2018

Det er på tide å ta siste slått, slik at dette ikke koliderer med innvintringa.

Les mer ›

Gammel eng pløyes om høsten

18.09.2018

Gamle enger som domineres av grasarter, med et høyt C/N-forhold, vil gi best nitrogeneffekt for etterfølgende vekst dersom den pløyes sent på høsten – nærmest mulig frosten, forutsatt at arealet ikke er utsatt for avrenning.

Les mer ›

Fôrverdi av halm

10.07.2018

Årets fôrmangel har gitt interesse for halm som fôrmiddel, med spørsmål om hvilke arter som gir best halm og hvilken behandling som øker fôrverdien mest.

Les mer ›

Vurderinger rundt sisteslått

31.08.2018

2018 har vært et spesielt år og veksten har variert ettersom nedbøren har kommet eller ikke.

Les mer ›

Høstsåing av gjenlegg

24.08.2018

Siste frist for høstgjenlegg! Erfaringer fra de siste årene gjør at vi tøyer grensene for tidlig høstgjenlegg til ut august.

Les mer ›

Nytt grønnfôr på ettersommeren

10.07.2018

Etter fôrhøsting av tørkestressa kornåker kan det bli aktuelt å så ny vekst for å få ei ekstra avling. Men hva skal du så, og når må du ha gjort det?

Les mer ›

Grovfôrkrise

03.07.2018 (Oppdatert: 04.07.2018)

Etter langvarig forsommertørke opplever svært mange sterkt reduserte avlinger på førsteslåtten. I tillegg vedvarer tørken, slik at gjenveksten også blir rammet.

Les mer ›

Start med blanke ark reduserer ugrasproblem i enga

25.06.2018

Prioriter ugrasbekjemping ved fornying av enga, det er i gjenlegget grunnlaget for ei god og produktiv eng blir lagt. Lykkes en med det kan en spare seg for sprøyting i engåra.

Les mer ›

Lag på lag med rundballeplast

06.06.2018

Plasten har to formål: stenge ute oksygen og gjøre rundballene håndterbare.

Les mer ›

Følg graskvaliteten i Innlandet

02.06.2018 (Oppdatert: 25.06.2018)

Vi tar grasprøver for å følge kvalitetsutviklinga i 1.slått, med anbefaling om slåttetid for en bestemt kvalitet. Prøver tas hver søndag/mandag inntil verten høster enga.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Neste side


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.