Lokale

Frist for siste gjødsling av eng og grønnfôr

15.08.2020

Historisk har vi satt siste frist for gjødsling til overvintrende eng på 20.-25.august, men har sett mindre problem med gjødsling inntil 1.september de siste høstene.

Les mer ›

Gjødsling av eng om våren

14.04.2020 (Oppdatert: 17.04.2020)

PODCAST: – Kjør ut gjødsel så tidlig som mulig, men husk at det må være gode kjøreforhold og veksten i graset må ha startet, sier Oddbjørn Kval-Engstad.

Les mer ›

Vekstskifte i engdyrkinga

06.04.2020

Gras har ingen spesielle krav til vekstskifte, men det er flere gode grunner til å legge inn ett til to år med andre vekster mellom engårene.

Les mer ›

Sjøl de beste kan spare mye

24.03.2020

Allerede dyktige grovfôrdyrkere kan kutte kostnader gjennom en skikkelig gjennomgang sammen med rådgiver og å drøfte erfaringer med kolleger.

Les mer ›

Isbrann i enga

17.03.2020

Isbrann kan fort bli et ”hett” tema om dagen, og det er ikke uten grunn. Får vi gode dager med sol og kuldegrader utover, kan problemet øke.

Les mer ›

Tidspunkt for attlegg

22.08.2019

For inntil få år sidan var fristen for haustattlegg 15. august. Erfaringar tilseier at med lengre og varmare hausta kan nok denne fristen tøyast monaleg. Men når er rett tid for attlegg?

Les mer ›

Tidlig vårgjødsling til eng

12.03.2019

Sein totalgjødsling, 2-3 uker etter vekststart, har gitt redusert avling i våre felt i 2018.

Les mer ›

Høstsåing av gjenlegg

24.08.2018

Siste frist for høstgjenlegg! Erfaringer fra de siste årene gjør at vi tøyer grensene for tidlig høstgjenlegg til ut august.

Les mer ›

Rasjonell fôrproduksjon i fjellet

19.12.2017

Med avlinger på 650 FEm per dekar representerer grovfôrarealet i fjellet ein betydeleg ressurs for mange grovfôrprodusentar.

Les mer ›

Tid for fôrprøvetaking og balleveging

29.09.2017

Vekstsesongen nærmer seg slutten, og det er tid for å tenke innefôring og kartlegge kvalitet og mengde grovfôr du rår over.

Les mer ›

Ensilerings-ABC

03.06.2016 (Oppdatert: 29.08.2016)

NLR Innlandet har oppdatert kortfatta ensilerings-ABC med tips om stubbehøgde, fortørking, snittlengde, ensileringsmiddel m.m.

Les mer ›

Avling og kvalitet i fjellfôr

31.03.2016

To forsøksfelt med ulike høstetider ble gjennomført på ca 920 moh i 2015. Beste høstetid for fjellfôr var ved ca 550 døgngrader etter vekststart, tilsvarende to måneder i Gålå-området i 2015.

Les mer ›

Vårsådd haustrug til beite

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Ein ny variant av korn som grovfôr har dukka opp her til lands siste 1-2 åra: haustrug brukt som beite, gjerne sådd om våren.

Les mer ›

Heilgrøde - aktuelt i Gudbrandsdalen

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Gode erfaringar med rundballeensilering gjer at fleire kan og bør vurdere heilgrøde som ein del av grovfôret.

Les mer ›

Surfôrtolken - for bedre fôrvurdering

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Med Surfôrtolken henter vi ut de viktigste resultatene fra fôranalysebeviset, får ut en praktisk kommentar til hvert resultat og gir ei helhetsvurdering av fôrkvaliteten.

Les mer ›

Haustsåing av grasfrø

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Uvanleg mykje gjetartaske i enga i vår er eit sikkert teikn på køyreskader og hol i plantedekket etter sommaren/ hausten 2014.

Les mer ›

Våtsåing i eng

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Kan kvalitet og avlingsnivå på enga haldast oppe ved regelmessig isåing allereie frå 1. engår?

Les mer ›

Veiledning til beiting

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

I norsk mjølkeproduksjon er det et krav om at kyrne skal gå ute. Dermed kan mye av fôret tas opp på beite i sommerhalvåret.

Les mer ›

Presentasjoner fra grovfôrmøtet på Blæstad

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Her har jeg lagt ut presentasjonene til Sverre Heggset som besøkte oss på Blæstad den 3. april. Dagen og kvelden ble godt besøkt, vi talte opp til nesten 100 fremmøte totalt.

Les mer ›

Attlegg i haust

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Det er mykje grasmark rundt om som skulle vore fornya, både ut i frå plantesamansetnad med mykje ugras og lite produktive grasartar.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.