Lokale

Frøoverførte sykdommer på korn

Såkorn av god kvalitet er avgjørende for ei vellykka kornavling. I tillegg til god spireevne, er ugras- og sykdomsfri såvare av stor betydning.

Les mer ›

Damp dreper frøoverførte sykdommer

Friskt såkorn er en viktig forutsetning for å lykkes med økologisk kornproduksjon.

Les mer ›

Mykotoksiner i korn

De senere årene har det vært økte forekomster av mykotoksiner i korn.

Les mer ›

Avlingspotensialet i bygg

Som et ledd i å øke norsk konrproduksjon, er det de tre siste årene undersøkt hvordan tilleggsgjødsling og plantevern påvirker avlingene i byggåkre med høyt avlingspotensiale.

Les mer ›

Krossensilering av korn

Krossensilering av korn kan være et alternativ hvis åkeren ikke blir fullmoden. Kravet til vekstsesong reduseres med tre uker i forhold til fullmodning.

Les mer ›

Selen til slaktegris

Sammen med Felleskjøpet Fôrutvikling har vi i Norsk Landbruksrådgiving Oppland kjørt et fôringsforsøk med Selenberiket bygg til slaktegris.

Les mer ›

Kunnskap om tørking & lagring av korn, og om tørkesystemer & anlegg

Kunnskap om tørking og lagring av korn finnes på en rekke plasser på internet.

Les mer ›