Lokale

Hvetekvalitet er mer enn falltall og proteinklasse

02.03.2018

Nye forsøk tyder på at fusarium kan være årsaken til at hvete ikke holder målene til matkvalitet.

Les mer ›

Frøoverførte sykdommer på korn

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Såkorn av god kvalitet er avgjørende for ei vellykka kornavling. I tillegg til god spireevne, er ugras- og sykdomsfri såvare av stor betydning.

Les mer ›

Damp dreper frøoverførte sykdommer

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Friskt såkorn er en viktig forutsetning for å lykkes med økologisk kornproduksjon.

Les mer ›

Mykotoksiner i korn

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

De senere årene har det vært økte forekomster av mykotoksiner i korn.

Les mer ›

Avlingspotensialet i bygg

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Som et ledd i å øke norsk konrproduksjon, er det de tre siste årene undersøkt hvordan tilleggsgjødsling og plantevern påvirker avlingene i byggåkre med høyt avlingspotensiale.

Les mer ›

Krossensilering av korn

26.01.2016 (Oppdatert: 02.02.2016)

Krossensilering av korn kan være et alternativ hvis åkeren ikke blir fullmoden. Kravet til vekstsesong reduseres med tre uker i forhold til fullmodning.

Les mer ›

Selen til slaktegris

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Sammen med Felleskjøpet Fôrutvikling har vi i Norsk Landbruksrådgiving Oppland kjørt et fôringsforsøk med Selenberiket bygg til slaktegris.

Les mer ›

Kunnskap om tørking & lagring av korn, og om tørkesystemer & anlegg

26.01.2016 (Oppdatert: 26.01.2016)

Kunnskap om tørking og lagring av korn finnes på en rekke plasser på internet.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.