Bruk av åkersprøytebom ved første soppsprøyting i jordbærfelta

25.03.2020 (Oppdatert: 25.03.2020) Jørn Haslestad

VIDEO: En vanlig åkersprøytebom vil være et godt verktøy når første soppsprøyting i jordbærfeltet skal utføres. Se hvordan dette kan gjøres.

Åkersprøytebom i jordbærfelt er aktuelt ved første soppsprøyting. FOTO: Morten Livenengen

Snøen er borte og vekstsesongen er rett rundt hjørnet. Under fiberduken i jordbærfeltene gjør plantene seg klare til å starte bladveksten. Imidlertid starter også andre organismer sin aktivitet, deriblant mjøldoggsoppen som vil kunne spire på ungt plantevev ved lave temperaturer om våren. I tillegg kan også sjukdommer som jordbærøyeflekk og jordbærbrunflekk angripe plantene ut over våren. Ofte vil en da ha behov for å bruke plantevernmidler for å beskytte plantenes bladverk fram mot blomstring. Sprøytingen en da gjør vil kunne utføres med lite væske og få dyser, slik at en vanlig åkerbom med dyser vil kunne være aktuell for å rasjonalisere sprøytearbeidet. Norsk Landbruksrådgiving har i samarbeid med NIBIO laget en video som tar for seg bruk av åkersprøytebom i jordbærfelt om våren før blomstring.

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.