Kalkvogn
Medlem
⋅ Kalking

Kalktilstanden styrer mange prosesser i jorda

God pH i jorda er ekstra viktig ved lav gjødseltildeling. Økt pH og kalk i jorda øker agregatstabiliteten, øker mineralisering fra organisk materiale, øker biologisk aktivitet og plantenes tilgjengelighet til næringsstoffer. God pH stimulerer bakterier fremfor sopper. Bakterier gir mer effektiv nedbryting av organisk materiale, til plantenæringsstoffer. Forsuring er en løpende prosess, da all aktivitet i jorda virker forsurende.
NLR Innlandet
20220610 213153
Medlem
⋅ Grovfôr

Høsten står for døra og beitesesongen nærmer seg slutten

Vi beveger oss over i september måned og høsten er i gang. De fleste steder har nok hestene fått beita ned graset godt, og kanskje står bare ugraset igjen. Graset vokser nok fortsatt en stund, men dagene blir mye kortere, temperaturen synker og det vil ikke være så mye vekst. Næringsinnholdet i graset synker utover høsten, så å starte med tilleggsfôring kan være aktuelt for de fleste. Dette gir også en fin mulighet for å gjøre overgangen så skånsom som mulig. Endret næringsinnhold og struktur i fôret gir endringer for tarmmikrobene. Dette kan bli problematisk, særlig ved brå overgang. Ved å la beitet få hvile noen uker på høsten vil du gi den bedre forutsetninger for god overvintring. Det er også anbefalt å ta hestene av beitet idet nattefrosten setter inn.
NLR Innlandet
Skjermbilde 2022 07 15 kl 10 44 32
Medlem
⋅ Beite

Beitestell på sommeren

Beitepusseren er din venn i beitesesongen.
NLR Innlandet
DSC 0234
Medlem
⋅ Etablering

Sommarfornying av enga

Vi kan fornye enga med godt resultat store delar av vekstsesongen. For ein del vil det høve best å ta fornyinga etter fyrsteslåtten.
JK beiteku red OKE
Medlem
⋅ Beite

Stell beitene i juni

Juni er en viktig måned for effektiv beitedrift
NLR Innlandet
DSC 0668
Medlem
⋅ Konservering

Ensileringens ABC

Vår komprimerte veiledning til godt ensileringsresultat.
NLR Innlandet
1 2 3 4 5