Kurs i jordbærdyrking

12.04.2019 (Oppdatert: 12.04.2019)

Tid: -
Sted: Biri Veikro


En kursserie i dyrking av jordbær starter opp onsdag 24. april kl. 18.00 på Biri Veikro. Kurset er myntet på både etablerte dyrkere så vel som uerfarne i jordbærproduksjonen.


Kurset tar for seg de grunnleggende emner omkring jordbærdyrkingen, i tillegg til mulighetene innfor dyrking av jordbær i Innlandet. 

Følgende tema vil være sentrale første kurskveld:

  1. Klimatiske muligheter og begrensninger for jordbærdyrking
  2. Krav til jord ved jordbærdyrking
  3. Valg av felt for etablering – vekstskifte i jordbær
  4. Jordbærplantas fysiologi og oppbygning
  5. Valg av sort og plantetype
  6. Planting og etablering – ulike etableringsmåter
  7. Stell i planteåret – vanning, ugras, sjukdommer og sikring før vinteren

Kursserien er i tillegg planlagt med to samlinger ute i jordbærfelt sommeren 2019, så vel som to teoriøkter til høsten og vinteren 2019/2020. Det er fullt mulig å delta på enkeltkvelder av kurset. Pris er kr 300 for hver av teorikveldene, mens samlingene ute i felt er gratis. Kursmateriell er utviklet av landbruksrådgivinga og vil foreligge på våre nettsider etter hvert som kurset gjennomføres. Kurset er støttet av Oppland Fylkeskommune.

På grunn av servering ønsker vi påmelding til første kurskveld 24. april til Jørn Haslestad, tlf. 977 23458 eller epost jorn.haslestad@nlr.no innen 23. april kl. 13.00. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.