Året for ugrasharving

Årets tørre forsommer gir svært gode forutsetninger for å lykkes med ugrasharving. I tillegg har harva god effekt på skorpebryting.

Les mer ›

To ledige stillinger: Rådgivere potet og grønnsaker

Vi søker to rådgivere i 100 prosent fast stilling innen fagområdet poteter og grønnsaker, med kontorplassering på henholdsvis Blæstad og Lena.

Les mer ›

Bruker er ansvarlig når midler mister godkjenning

Midler som har mistet godkjenninga er ulovlige å lagre i plantevernskapet. Som bonde er du ansvarlig for å holde deg oppdatert på hvilke midler du kan bruke og oppbevare.

Les mer ›

Stilling ledig: Grovfôrrådgiver

Vi søker etter rådgiver innen fagområdet grovfôr, fast i 100 prosent stilling til vårt kontor på Heggenes i Valdres.

Les mer ›

Sibirvåren holder på snøen

– Man kan nok kalle det en sibirvår. Temperaturen ligger 2,5 til 3 grader under normalen for 1961-1990 de siste tretti dagene, forklarer Jørn Haslestad, rådgiver i NLR Innlandet.

Les mer ›

NLR Innlandet leverer

Årsmøtet er gjennomført og tallene er summert opp. NLR Innlandet klarer å levere tjenester og rådgiving til sine medlemmer med godt økonomisk resultat.

Les mer ›

Uventa store forskjeller i såmaskintest

Dyrest er ikke nødvendigvis best, viser en såmaskintest utført av Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet. Allikevel er avlingsvariasjonene for usikre til å utrope en vinner.

Les mer ›

Presisjon på våronnmøte

Flere har tatt i bruk presisjonsutstyr, men blir utstyret godt nok utnyttet? NLR Innlandet inviterer til våronnmøte med fokus på presisjonslandbruk.

Les mer ›

Skal(l) bli bedre

Skallkvalitet var hovedtemaet på Mandelpotetseminaret 2018, som gikk av stabelen i mars. Og nettopp skallkvaliteten er det viktigste fokusområdet for mandelpotetprodusentene.

Les mer ›

Rekordpåmelding til Bærseminaret 2018

Det ligger an til deltakerrekord for Bærseminaret 2018. I overkant 150 personer vil få med seg årets begivenhet for jordbær- og bringebærprodusenter.

Les mer ›

Presisjon for alle

– Trenger man virkelig ei hytte full av skjermer og et traktortak fullt av kuler i ulike fargenyanser for å ta del i presisjonslandbruket? spør Jogeir M.

Les mer ›

Grovfôrtopp til Innlandet

Rolf Spörndly, en av Nordens fremste eksperter innen ensilering og drøvtyggerfôring, kommer til Innlandet. Du kan møte han enten på Fåvang 21.mars eller i Ringsaker 22.mars.

Les mer ›

Jorda og klimakrisa

Bondelagene på Toten tok initiativ til et møte med foredrag av Dag Jørund Lønning. "Jordboka" som han gav ut i høst, har fått stor oppmerksomhet.

Les mer ›

Er du vår nye forsøkstekniker?

Stilling ledig: Vi styrker vår rådgiving innen fagområdet frukt og bær og søker etter prosjektmedarbeider/tekniker, fast i 50 % stilling.

Les mer ›

Klar for Bærseminaret 2018

To dager med fagforedrag, utstillere med utstyr for bærproduksjon og sosialt samvær med bærkollegaer er noen stikkord for Bærseminaret 2018.

Les mer ›

Håper å løse vanskelig såkornsituasjon

Dersom du ikke allerede har bestilt såkorn til kommende sesong, kan du ikke være sikker på at du får den sorten du helst ønsker deg. Dårlig kvalitet på norsk såkorn gjør at mye må importeres.

Les mer ›

KSL-krav til kjøttprodusenter

Kjøttprodusenter som ikke følger opp internkontrollsystem, vil nå få 20 present trekk i oppgjøret fra slakteriet.

Les mer ›

– Sjekk plantevernbeviset ditt!

Erik Aaberg er i gang med forberedelser til autorisasjonskurs for kjøp og bruk av plantevernmidler.

Les mer ›

Lanserer Landbruksapp

I en hektisk bondehverdag kan det være vanskelig å holde oversikten over kommende arrangementer og møter. Nå kan Landbruksappen hjelpe deg med å huske hvor du skal være når.

Les mer ›

Lagspill for bedre grovfôr

Økte grovfôravlinger, minsket svinn og bedre fôreffektivitet er hovedmålene i et treårig prosjekt hvor NLR Innlandet og Tine skal samarbeide om rådgiving til grovfôrprodusenter i Vestoppland.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 Neste side