Er du vår nye forsøkstekniker?

Stilling ledig: Vi styrker vår rådgiving innen fagområdet frukt og bær og søker etter prosjektmedarbeider/tekniker, fast i 50 % stilling.

Les mer ›

Klar for Bærseminaret 2018

To dager med fagforedrag, utstillere med utstyr for bærproduksjon og sosialt samvær med bærkollegaer er noen stikkord for Bærseminaret 2018.

Les mer ›

Håper å løse vanskelig såkornsituasjon

Dersom du ikke allerede har bestilt såkorn til kommende sesong, kan du ikke være sikker på at du får den sorten du helst ønsker deg. Dårlig kvalitet på norsk såkorn gjør at mye må importeres.

Les mer ›

KSL-krav til kjøttprodusenter

Kjøttprodusenter som ikke følger opp internkontrollsystem, vil nå få 20 present trekk i oppgjøret fra slakteriet.

Les mer ›

– Sjekk plantevernbeviset ditt!

Erik Aaberg er i gang med forberedelser til autorisasjonskurs for kjøp og bruk av plantevernmidler.

Les mer ›

Lanserer Landbruksapp

I en hektisk bondehverdag kan det være vanskelig å holde oversikten over kommende arrangementer og møter. Nå kan Landbruksappen hjelpe deg med å huske hvor du skal være når.

Les mer ›

Lagspill for bedre grovfôr

Økte grovfôravlinger, minsket svinn og bedre fôreffektivitet er hovedmålene i et treårig prosjekt hvor NLR Innlandet og Tine skal samarbeide om rådgiving til grovfôrprodusenter i Vestoppland.

Les mer ›

Store snømengder skaper farlige situasjoner

Store snømengder er en tung byrde for gamle låvetak. Akkurat hvor mye snø taket tåler, er det imidlertid vanskelig å si noe om.

Les mer ›

Betaler for biorestlager

Mjøsanlegget AS tilbyr no økonomisk godtgjersle til dei som kan stille lager til disposisjon. Betalinga vil vere 15 kroner per kubikkmeter fram til april.

Les mer ›

Klare til kretsmøter

Datoer for de seks kretsmøtene i NLR Innlandet er nå klare.

Les mer ›

Stor pågang gir ekstrakurs

Kurs i varme arbeider er så populære, at det nå settes opp ekstrakurs.

Les mer ›

Løsdrift for mindre og mellomstore bruk

Selv om løsdriftskravet er utsatt til 2034, er det likevel nye myndighetskrav som gjelder fra 2024. Flere aktører samarbeider om informasjonsmøte på Skjåk Turistheim.

Les mer ›

Bedre fôr nord i Innlandet

Fjellregionene produserte mest energirikt fôr både i 1. og 2. slått i Innlandet i 2017. Ufordøyelig fiber (iNDF) er nede på normale verdier igjen etter til dels høge tall i 2016.

Les mer ›

Mer liv på tunet

Leter du etter alternative driftsformer på gården din? Liker du liv og røre på tunet? Ønsker du flere bein å stå på og vil omgi deg med mennesker som vil ha stor glede av å få komme inn på din gård?

Les mer ›

Potensiale i produksjonsklare planter

Per Isingrud satser stort på produksjonsklare jordbærplanter. I et felt på Minnesund plantet han 130 dekar av sortene Sonata, Salsa og Rumba i juni.

Les mer ›

VIDEO: Motiverer til økologisk korndyrking

Den faglige nysgjerrigheten var drivkraften bak omlegginga til økologisk planteproduksjon for Kjersti og Kristian Narum.

Les mer ›

Meningsfull mentorordning

Bonde hjelper bonde, er mottoet for Mentorordningen i landbruket. Nå kjøres ei ny runde i gang, med søknadsfrist innen 13. desember.

Les mer ›

Ber inn til bærseminar

To dager fullspekket med bærfaglig påfyll er hva Jørn Haslestad byr på når han inviterer til Bærseminar 2018. – Dette er en møtearena for produsenter som ønsker faglig påfyll, sier han.

Les mer ›

Løsdrift for mindre og mellomstore bruk

Selv om løsdriftskravet er utsatt til 2034, er det likevel nye myndighetskrav som gjelder fra 2024. Flere aktører samarbeider om informasjonsmøter i Gudbrandsdalen.

Les mer ›

Vinner for andre gang

En knepen seier i økologisk hvetemesterskap gikk til Kristian Narum, fra Stange i Hedmark. I et år med mange utfordringer lykkes han i å få høyest avlingsverdi i sin økologiske vårhvetedyrking.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 Neste side