Gårdsbesøk hos frukt, bær og grøntprodusenter i Hedmark. 19. oktober.

12.10.2016 (Oppdatert: 12.10.2016) Åsmund Langeland

Invitasjon til Gårdsbesøk hos frukt, bær og grøntprodusenter i Hedmark for å se muligheter i nye produksjoner.

Løkdyrking på Stange

Vi ønsker å vise frem gode representanter for frukt, bær og grøntprodusenter som har lykkes i satsingen av en ny produksjon. Vi ønsker å inspirere nye og etablerte produsenter til å ta steget ut i nye produksjoner. Vi vil gi deg mulighet til å treffe bøndene for å høre og se hvordan dere hverdag er som produsent av frukt, bær og grønt i Hedmark.


Vi reiser med buss og møter produsentene på gården. Vi får se produksjonen, høre om erfaringer og du kan få svar på spørsmål du har. Vi har også med oss rådgivere på frukt og bør, og på grønt.


Vi besøker følgende produsenter:
Grønsaksprodusent på Stange

Søndre Elton – Stange
- Anette og Børre Vold har bygget opp gårdssalg av jordbær, og andre lokale produkter ved siden av tradisjonell produksjon av jordbær til engrosmarkedet. Ny driftsbygning er under oppføring og utvalget i gårdbutikken øker fra år til år.

Kråkerud Gård – Gaupen
- Ole Anders Krogrud har satset på et nisjemarked for settepotet og stikkløk. Produksjoner som ikke er avhengig av vanskelig tilgjengelige kontrakter og leveringsavtaler med grossister, men som har sine dyrkingsmessige utfordringer.

Braastad Epler, Ask gård – Nes
- Knut Braastad dyrker og videreforedler epler, ved siden av egg og kornproduksjon på gården Aske Nordre på Nes. Knut satset på videreforedling av epler. Det produseres juice, is og sider av epler fra gården.


Det er mulig må delta på deler av programmet. Detaljert program følger etter sommeren.
Påmelding innen torsdag 13. oktober til asmund.langeland@nlr.no, SMS: 908 43 207, eller til Ole Morten Nyberg og Jørn Haslestad


Arrangementet er en del av prosjektet «Styrking av produksjon, produsentmiljø og rekrutering i grøntsektoren i Hedmark» finansiert via Fylkesmannen i Hedmark.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.