Liljeros utfordrer Grindstad

19.12.2016 (Oppdatert: 19.12.2016) Morten Berntsen

Som grovfôrprodusent bør du merke deg navnet Lilljeros. Det er ny timoteisort som har kvaliteter til å utfordrer gode, gamle Grindstad, og et avlingsnivå som ligger to til tre prosent høyere.

Petter Marum, engvekstforedler hos Graminor, i forsøksfelt med den nye timoteisorten Liljeros. FOTO: Kristin Børresen / Graminor.

Det knyttes store forventninger til den nye timoteisorten Liljeros. Siden den ble godkjent i 2014, har sorten vært med i flere forsøksfelt rundt om i landet. I snitt for hele landet viser det seg at Liljeros har to til tre prosent høyere avling enn Grindstad. I Rogaland har sorten prestert svært godt, og har et avlingsnivå som ligger sju prosent over Grindstad. Også i forsøksfelt i Sverige har Liljeros vist lovende tendenser, hvor resultatene stemmer godt over ens med det vi har fra Norge. 

– Liljeros viser hyggelige resultater. Etter mange års arbeid har vi en sort som er like god eller kanskje bedre enn Grindstad, sier Petter Marum, engvekstforedler hos Graminor. 

I tillegg har Liljeros god fôrkvalitet og er en minst like god eller bedre frøavler enn Grindstad. 

Sorten er nå under oppformering hos FK Rogaland og Agder og Strand Unikorn. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.