Hjelpemiddel til rett gjødsling

30.06.2016 (Oppdatert: 30.06.2016)

Potetrådgivere i Norsk Landbruksrådgiving har nå tatt i bruk ny teknikk for å bestemme rett gjødslingsnivå i potet.

Potetrådgiver Ole Morten Nyberg har tatt i bruk nytt hjelpemiddel for å bestemme rett gjødselmengde i potet. FOTO: Morten Berntsen

Et nytt instrument som måler innholdet av nitrat i plantesafta er nå tatt i bruk av rådgivere i Norsk Landbruksrådgiving (NLR). Ole Morten Nyberg, rådgiver potet i NLR Innlandet, mener at dette verktøyet er viktig for å bestemme rett gjødslingsnivå.
– Vi kan nå planlegge gjødslinga slik at vi har rett nivå inn mot en god avmodning, sier han. 

Spennende instrument
Måling av nitratinnholdet i plantene har vært vanlig praksis i utlandet, hvor også dyrkere disponerer utstyret. Foreløpig tror Nyberg at verktøyet vil få størst betydning for rådgiverkorpset. 
– Det er viktig at vi lærer oss å bruke verktøyet, slik at vi kan være sikre på dataene som kommer ut. Innføringen av nitratmåling er noe av det mest spennende jeg har vært med på i mi tid som rådgiver, sier han. 

Dersom du ønsker å få gjennomført ei måling i din åker, tar du kontakt med NLR Innlandet på telefon 62 55 02 50. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.