Til topps i Økokornkampen

31.10.2016 (Oppdatert: 31.10.2016)

Med 703 kilo per dekar, klatret Kjersti og Kristian Narum fra Stange, Hedmark, til topps i Økokornkampen.

Kristian Narum (t.v.) vant Økokornkampen. Her sammen med rådgiver Stein Olav Nyvoll

– Det er overraskende at vi skulle vinne. Vi trodde det var alt for tørt hos oss i sommer til at vi kunne høste så store avlinger, sier Kjersti Narum. 

På gården Finstad nordre produserer Kjersti og Kristian Narum økologisk korn og frø, i tillegg til konvensjonell svineproduksjon. 

– Det er moro å lykkes med produksjonen. Etter 15 år med økologisk planteproduksjon ser vi at det er mulig, sier Kristian Narum. 

 

Seks lag

Konkurransen er arrangert av Foregangsfylket korn og seks deltakere fra Østlandet og Trøndelag har i år konkurrert om å oppnå den høyeste økologiske byggavlinga. Initiativtaker og prosjektleder, Torunn Riise Jackson hos Fylkesmannen i Oppland, er imponert over deltakernes resultater. 

– Det var høye avlinger hos alle deltakerne, selv hos de som ikke hadde tilgang på husdyrgjødsel. Det er meget dyktige bønder som har vært med i konkurransen, sier hun. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.