Nytt kurs: Vær varsom med vinkelsliperen

11.07.2016 (Oppdatert: 20.09.2016)

Vinkelsliper og andre typer arbeider som skaper varme, øker faren for brann. Forsikringsbransjen stiller nå krav om sertifisering ved varme arbeider.

Linn Thorud ber bønder være varsomme ved bruk av vinkelsliper i miljøer hvor det kan oppstå brann. FOTO: Morten Berntsen

I andre næringer har det vært krav om kurs i varme arbeider siden 2001. Landbruket har hittil sluppet unna, men nå er det slutt.
– Fra januar 2016 stiller forsikringsbransjen krav om at alle som utfører arbeid hvor det benyttes åpen ild, oppvarming eller bruk av vinkelsliper har sertifikat som dokumenterer godkjent opplæring i varme arbeider, forklarer Linn Thorud, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving Innlandet (NLR).
Hun forteller videre at det i landbruket er mye bruk av både vinkelsliper og sveiseapparat på steder hvor det lett kan oppstå brann.
– Tenk bare på kapping av innredning i fjøs eller reparasjoner på halmpressa, hvor det også er mye støv, tilføyer hun.

 

Tilbyr kurs

Norsk Landbruksrådgiving Innlandet tilbyr kurs i varme arbeider til bønder. Kurset gjennomføres av instruktører som er godkjente av Norsk brannvernforening. Thorud mener mange vil ha et godt, faglig utbytte av å ta dette kurset.
– Man skal være veldig god for ikke å lære noe på disse kursene, sier rådgiveren, som selv har deltatt på kursopplegget.

NLR Innlandet tilbyr kurs denne høsten. Se kursoversikt (lenke i sidekolonnen) for å finne et kurs i nærheten av deg.

 

 

Kurs i varme arbeider

NLR Innlandet tilbyr kurs i varme arbeider. 

Finn kursdato og kurssted i vår kursoversikt, eller du kan lese om kursinnholdetFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.