Bonden i sentrum på Blæstaddagen

18.05.2017 (Oppdatert: 18.05.2017)

Korn og gras, teknikk og politikk, er blant det som står på programmet når fagmiljøet på Blæstad inviterer til Blæstaddagen for femte gang, 1. juni.

Fjorårets Blæstaddag samlet mange interesserte bønder til faglig diskusjon. FOTO: Morten Berntsen

NLR Innlandet tar to runder med markvandringer i forsøksfeltene på Blæstad. Rådgiverne orienterer om forsøk med ugrasharving i korn og integrert plantevern. 

– Dersom vær- og føreforholdene tillater det, kjører vi demonstrasjon med ugrasharving i korn, sier Harald Solberg, kornrådgiver i NLR Innlandet. 

Det blir også to runder med maskindemonstrasjon i felt med visning av grashøstingsutstyr. Hele dagen fra åpningen kl 12:00 er det maskinutstilling med muligheter for prøvekjøring. En rekke utstillere stiller med stands. 

 

Jordbruksmelding og valgkamp

Leder for Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, innleder til politisk debatt der Hedmarks kandidater til høstens stortingsvalg stiller. Tema er jordbruksmeldingen som nettopp er vedtatt i Stortinget, og selvsagt oppkjøring til stortingsvalg – og sikkert litt ulv. 

Nytt av året er at studentene på Blæstad inviterer til bondepub om kvelden. 

 

> Se program Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.