Førstehjelp kan redde liv

21.08.2017 (Oppdatert: 21.08.2017) Morten Berntsen

Førstehjelpskurs står på kalenderen denne høsten. Kunnskapen du besitter etter deltakelse på disse kursene, kan redde liv.

Førstehjelpskurs kan redde liv. FOTO: Therese Talmo-Rønn

I samarbeid med HMS-senteren Øvre Romerike arrangerer NLR Innlandet førstehjelpskurs denne høsten, og HMS-rådgiver Elisabeth Onsager er klar i sin oppfordring om hvorfor man skal delta på kurs. 

– Du skal delta på førstehjelpskurs fordi det kan bidra til at du kan redde livet til noen, sier hun. 

 

– Kunnskap er ferskvare

Selv om du har deltatt på førstehjelpskurs tidligere, er ikke rådgiveren i tvil om hvilke anbefalinger hun vil gi. 

– Ta førstehjelpskurs jevnlig. Kunnskap er ferskvare, og man trenger stadig repetisjon for å kunne handle riktig i pressa situasjoner. Dessuten er det stadig en utvikling i førstehjelpsarbeid med ny teori, forteller Onsager. 

Det er ikke noen regler som pålegger arbeidsgiver å ha førstehjelpskurs, men Elisabeth Onsager oppfordrer allikevel alle til å ta kurset. 

– Førstehjelpskurs er ikke lovpålagt, men veldig lurt, sier hun. 

På kursene vil det bli gjennomgått temaer som sikring, varsling, sirkulasjonssvikt, frie luftveier, hjerte- og lungeredning samt praktisk trening. 

– Dessuten legger vi opp en case basert på mulige hendelser på gården eller i landbruket generelt, avslutter Onsager. 

 

> Førstehjelpskurs og program  (nederst på sida)Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.