Meld dere på Havre-NM

31.03.2017 (Oppdatert: 31.03.2017)

Norsk Havreforening arrangerer fylkesmesterskap i havredyrking på Lena. Fylkesmesterskapet blir en del av NM i havredyrking som har vært arrangert på Værnes, Brandval, Hvam og Øsaker siden 2012/2013.

NLR Innlandet skal være medarrangør for Havre-NM. Meld på ditt lag i dag. FOTO: Karstein Brøndbo

Konkurransen gjennomføres som et kontrollert dyrkingsforsøk hvor lagene velger havresort, tidspunkter og dosering av såkorn, gjødsling og plantevern. Norsk Landbruksrådgiving Innlandet ved  rådgiver Erik Aaberg og teknikker Franz Anders gjør det praktiske arbeidet og har det faglige ansvaret. Landbruksrådgivinga vil også gjennomføre markvandring og andre faglige aktiviteter gjennom vekstsesongen i tilknytning til havrefeltet.

Det laget som har høyest overskudd (dekningsbidrag) etter at kornet er tresket, analysert og solgt og alle kostnader er dekket vinner konkurransen.

Konkurransen skal gjennomføres på arealer som disponeres av Lena-Valle videregående skole hvor Åge Flægstad er avdelingsleder. 

Vi oppfordrer våre korndyrkere til å danne lag og melde seg på!

For mer informasjon og påmelding Norsk Havreforening sine hjemmesiderFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.