Etterlyser nye, motiverte bønder til mentorordningen

06.01.2017 (Oppdatert: 12.01.2017)

– Vi oppfordrer bønder som nettopp har startet eller skal begynne med ny produksjon til å søke på mentorordningen, sier Magnhild Strand, prosjektleder i NLR Innlandet. Hun skal lede et prosjekt med erfaringsbasert kunnskapsoverføring i landbruket.

Bønder som nettopp har startet eller skal starte med ny produksjon etterlyses til mentorordning. FOTO: Åsmund Langeland

Mentorordningen innebærer at en gårdbruker gjør en formell avtale med en kollega om å bistå som diskusjonspartner i drifta. 

– Jeg har virkelig tro på mentorordningen. Dette er et gjennomarbeidet opplegg med opplæring av mentorer, og hvor vi gjør skriftlige avtaler mellom brukerpar og mentor, forklarer Strand. 

 

LES OGSÅ: Mentorordning i landbruket

 

Flere interesserte

Så langt har sju formelt søkt om deltakelse i prosjektet, i tillegg har Magnhild Strand fått flere henvendelser fra dyktige bønder som kan tenke seg å stille som mentorer. 

– Nå trenger vi flere nye brukerpar. Gjerne noen som skal starte med en ny produksjon på gården. Både tradisjonelt landbruk med alle produksjoner og bygdenæringer er aktuelle, forteller hun. 

Totalt er det plass til ni brukerpar, til sammen 18 personer, fra Hedmark og Oppland. 

 

> Søk om deltakelse i mentorordningen (søknadsfrist 12. januar)

 

Praktisk læring

– Mentorordningen passer for de som ønsker å lære gjennom å spørre andre. Her er det den erfaringsbaserte kunnskapen som vektlegges foran teoretisk kunnskap, forklarer Strand og understreker at ordningen passer godt for den som ønsker praktisk læring. 

Gjennom direktemøter mellom brukerpar og mentor, og gjennom fellessamlinger skal kunnskap overføres fra de erfarne gårdbrukerne til nye og motiverte brukere. 

Innen 20. januar skal deltakerne være klare, og avtaler undertegnes med ett års varighet. 

Mentorordningen i landbruket

Dersom du har spørsmål om mentorordningen, ikke nøl med å ta kontakt med Magnhild StrandFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.