Pløyedager i Gudbrandsdalen 2.-6.oktober

27.09.2017 (Oppdatert: 27.09.2017)

Plogen er det beste ugrasmidlet! Dommer i pløye-NM, Atle Haugnes fra NLR Trøndelag, kommer som pløyeinstruktør. Dette er utvilsomt blant de aller beste praktiske tilbudene medlemmene i NLR Innlandet kan være med på.

På pløyekurs kan du få hjelp av ekspert Atle Haugnes til å stille inn egen plog.

Husk at "plogen er det beste ugrasmidlet". Pløying legger grunnlag for såbedet og er et svært viktig ugrastiltak, vel å merke når plogen har riktig utstyr og er riktig innstilt. De aller fleste har en plog som kan innstilles litt bedre.     

Det viktigste arbeidet som gjøres i jordarbeidinga er pløyinga. Etter ei dårlig pløgsle er det ikke lett å få til et godt og plant såbed, og kveka blir «radsådd» og er like frisk allerede i attleggsåret. Rett utført jordarbeiding er enormt viktig for å få optimal effekt mot rotugras.     

Plogen er den beste redskapen til å bli kvitt halm, seig grastorv og flerårig ugras og å lage gode forhold for ny vekst. God pløgsle er viktig for både konvensjonell og økologisk drift. Pløying er relativt kostbart og det er derfor viktig at det blir utført på riktig måte.     

Så hvis du har anledning; ta med egen traktor og plog!

Pløyedagene arrangeres:

Dag/dato  Sted
Mandag 2.10. Aasmund Kolstad, Kyrkjevegen 71, Lesja
Tirsdag 3.10. Terje Johnny Sveen, Murudalsvegen 35, Heidal
Onsdag 4.10. Arne Haug, Haugsgutua 32, Øyer 
Torsdag 5.10. Erik Malme, Jevnevegen 50, Vingrom 
Fredag 6.10.  Ivar Kvalvik, Brekkomsvegen 1080, Fåvang

Alle dager med start kl. 11.00.

Enkel servering.

Deltakeravgift kr 200.

Arrangementene er støtta økonomisk av Oppland fylkeskommune.

 

Last ned og les: Veien til bedre pløying (pdf-hefte), hovedforfatter pløyeguru Kjell Mangerud.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.