Praktisk pløyekurs engasjerer

06.10.2017 (Oppdatert: 06.10.2017) Morten Berntsen

Etter fem pløyekurs i Gudbrandsdalen denne uka, er både deltakere og arrangører fornøyd. Deltakere som stilte med egen plog, kunne reise hjem med perfekt innstilling.

Pløyekursene i NLR Innlandet har denne uka engasjert et stort antall bønder. De som stilte med egen traktor og plog kunne reise hjem med en godt innstilt plog for videre arbeid i høst. FOTO: Franz Anders Bakken

– Dette har vært et veldig praktisk rettet kurs. Deltakerne har kunnet stille med egen plog og traktor. Gevinsten er å kunne ta med seg en ferdig innstilt plog hjem, forklarer Franz Anders Bakken, rådgiver korn- og grovfôrrådgiver i NLR Innlandet og en av arrangørene bak kurstilbudet. 

Han minner om at plogen er det beste ugrasmiddelet, og at ei god pløgsle legger grunnlaget for såbedet. 

– De fleste har en plog som kan innstilles litt bedre, sier Bakken. 

 

Både teori og praksis

Kursene starter med teori og gjennomgang av plogen. 

– Vi går gjennom plogens bestanddeler og ser på tilstanden til slitedelene. Deretter grovinnstiller vi plogen før vi kjører ut på jordet. Her foretas den siste finpussen før man får ei perfekt pløgsle, sier rådgiveren. 

Franz Anders Bakken forteller videre at oppmøtet på kursene har vært bra, og at både unge og gamle har tatt turen for å fylle på pløyekunnskapen. 

– Gardbrukera er veldig fornøyd med kurset, avslutter han. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.