Har du kontroll på utstyret ditt?

07.03.2017 (Oppdatert: 13.03.2017) Morten Berntsen

NLR Innlandet holder fagmøte om kjøring langs veg med traktor og landbruksmaskiner den 4. april. – Møtet er åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer. Vi ønsker at alle skal ferdes trygt i trafikken, sier Linn Thorud, HMS-rådgiver.

Linn Thorud, HMS-rådgiver i NLR Innlandet, inviterer til fagkveld om traktorer og landbruksmaskiner i trafikken. FOTO: Morten Berntsen

Noen har kort veg til åkeren, mens andre har en lang transportetappe foran seg før man får satt såmaskina i bakken. Regelverket for kjøring med landbruksmaskiner langs veg kan for mange være omfattende og vanskelig å forstå. 

– Vi får med oss Geir-Thomas Finstad fra Statens vegvesen til å forklare oss hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt. Det blir et godt fagprogram denne kvelden, sier Linn Thorud. 

 

LES MER: Tid, sted og faginnhold i vår kalender

 

Trygg arbeidsplass

Det faglige innholdet på kvelden vil inneholde temaer som bredder på maskiner, hvordan disse skal merkes, frontmontert redskap langs veg og når ungdommene i huset kan begynne å øvelseskjøre. 

– Norsk Landbruksrådgiving ønsker at du skal ha en trygg arbeidsplass, både langs veg og på jordet. Derfor ønsker vi at så mange som mulig møter på fagmøtet vårt, avslutter Thorud. 

 

Arrangementet avholdes på Blæstad, Høyvangvegen 40, 2322 Ridabu den 4. april kl 19.00, og er gratis for alle. På grunn av bevertning ønsker vi påmelding. Har du spørsmål, er det bare å ta kontakt med Linn ThorudFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.