Klar for Bærseminaret 2018

12.02.2018 (Oppdatert: 15.02.2018) Morten Berntsen

To dager med fagforedrag, utstillere med utstyr for bærproduksjon og sosialt samvær med bærkollegaer er noen stikkord for Bærseminaret 2018.

Jørn Haslestad, bærrådgiver i NLR Innlandet, er klar for Bærseminaret 2018. Årets store arrangement for jordbær- og bringebærprodusenter. FOTO: Morten Berntsen

– Dette er årets møteplass for jordbær- og bringebærprodusenter. I tillegg til å være et sted for faglig oppdatering, vil det også være en møtearena med andre produsenter, sier Jørn Haslestad, bærrådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet.

20. og 21. mars samles kompetanse fra forskning og næringsliv til det årlige seminaret innen bærdyrking på Scandic Hotel Ringsaker nær Hamar.

 

Spekket fagprogram

– Vi har nå ferdigstilt programmet og åpnet opp påmeldingsportalen. Det er ingen grunn til at du ikke skal melde deg på, sier Haslestad.

Bærrådgiveren sitter i arrangementskomiteen og har flere godbiter å by på fra programmet.

– Blant annet vil vi belyse resistensproblematikken i gråskimmel og spinnmidd. Det er noe alle produsenter må forholde seg til, opplyser Jørn Haslestad.

I tillegg kan han lokke med fagforedrag innen arbeidskraftsproblematikk, nytt dataverktøy for bærprodusenten og det nyeste innen forsking og forsøksvirksomhet.

 

Utstillertorg

I programmet er det lagt inn rikelig med pauser for at produsenter kan vandre rundt på stands hos utstillere. Utstillertorget vil inneholde rundt tjue utstiller som leverer varer og tjenester til bærdyrkere.

– Bærseminæret 2018 vil også være en utstillerarena hvor leverandører til bærnæringa stiller ut sine produkter og møter produsenter, forteller Haslestad.

Bærseminaret 2018

Les alt om Bærseminaret 2018Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.