Bedre beredskap hos bonden

13.12.2018 (Oppdatert: 13.12.2018) Morten Berntsen

– Det er smittevernplan og beredskapsplakat som er tilpasset gården og husdyrholdet der, som er i fokus på fagmøtene, sier Linn Thorud, HMS-rådgiver i NLR Innlandet. Sammen med kollegaene arrangeres det fagmøter over hele NLR Innlandet sitt område.

Linn Thorud, HMS-rådgiver, holder fagmøte med tema beredskap og smittevernplan. Foto: Morten Berntsen

I høst har HMS-rådgiverne tilbudt flere fagmøter til de som har HMS-avtaler i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet. Tema har handlet om hvordan gjøre beredskapen på gården bedre dersom noe skulle oppstå. Her kan man tenke sykdom, ulykke, brann, tørke, flom eller andre ting. 

– Det vil variere hva som er aktuelt på den enkelte gård, men det viktigste er at man har tenkt gjennom hva man skal gjøre dersom noe skjer, sier Thorud. 

 

Smittevernplan for husdyrhold

Som en del av den nye Dyrehelseforskriften er det fra 1. juli krav om en smittevernplan for husdyrholdet på gården. 

– På fagmøtene går vi gjennom hva som kreves av en slik plan, og hvordan man kan lage en. På møtet lager vi en plakat som er tilpasset gården og husdyrholdet der, sier Linn Thorud. 

Hun kan love at det blir tilbud om flere fagmøter i 2019. Disse møtene er gratis for medlemmer med HMS-avtale, og koster kr 500,- for andre. 

– Vi får veldig positive tilbakemeldinger fra deltakerne om hvor god nytte man har av disse arrangementene. Vi legger stor vekt på at hver bonde skal få med seg en egen beredskapsplakat og smittevernplan hjem etter et slikt fagmøte, forteller Thorud. 

Vil du bli medlem?

Du kan tegne medlemskap i dag. 

> InnmeldingFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.