Grovfôrtopp til Innlandet

09.03.2018 (Oppdatert: 23.03.2018) ,  Oddbjørn Kval-Engstad | Nyhet

Rolf Spörndly, en av Nordens fremste eksperter innen ensilering og drøvtyggerfôring, kommer til Innlandet. Du kan møte han enten på Fåvang 21.mars eller i Ringsaker 22.mars.

Rundballepressing i Heidal 2017

I samarbeid med NLR Øst har vi henta  Rolf Spörndly fra Sveriges Landbruksuniversitet på en liten møteturné på Østlandet. Spörndly er forskningsleder ved Institutionen för husdjurens utfodring och vård på Sveriges Landbruksuniversitet. Han har lang erfaring med forsøk med både ensilering og drøvtyggerfôring, og er en av Sveriges (og Nordens) fremste eksperter på disse fagområdene.

 

Temaer på møtene:

  • Hvor mye mjølker kyr på bare gras og korn ?
  • Tap i ulike ensileringssystemer (rundballer - plansilo - tårnsilo - "pølse")
  • Hvordan reagerer kyrne på snitta kontra usnittet grovfôr ?
  • Får du igjen pengene du investerer i bruk av ensileringsmidler ?
  • Hvilket proteininnhold skal det være i surfôret ?
  • Egen proteinproduksjon i økologisk drift med åkerbønner eller hestebønner

Spörndly har svært god evne til å formidle resultater og "oversette" dem til praktisk bruk. Han er garantert verdt å høre på, så sett av tida enten 21.mars kl 19 på Tunet Kro, Fåvang, eller 22.mars kl 11 på Tingvang, Ringsaker.