Lanserer Landbruksapp

31.01.2018 (Oppdatert: 07.02.2018) Morten Berntsen

I en hektisk bondehverdag kan det være vanskelig å holde oversikten over kommende arrangementer og møter. Nå kan Landbruksappen hjelpe deg med å huske hvor du skal være når.

Stein Jørgensen, NLR Innlandet, og Hege G. Ottinsen, Hedmarken Landbrukskontor, lanserer Landbruksappen som holder styr på møter og arrangementer for en travel bondehverdag. FOTO: Morten Berntsen

– Det skjer ganske mye på Hedmarken, og vi så et behov for å lage en felles oversikt og kalender over møter og arrangementer. Derfor er det nå utviklet en app som holder styr på dette for deg, sier Hege G. Ottinsen hos Hedmarken Landbrukskontor som sammen med Stein Jørgensen i Norsk Landbruksrådgiving Innlandet har ledet arbeidet med utviklingen av appen.  

 

Prøveversjon 

Landbruksappen har en enkel funksjonalitet som gjør det lett for gårdbrukere å sortere ut aktuelle arrangementer. 

– Man velger rett og slett fagområdene som interesserer en, og så sorterer appen ut aktuelle og kommende arrangementer, forklarer Stein Jørgensen. 

I tillegg kan appen vise alle planlagte møter og arrangementer i en kalender med månedsvisning. 

Mandag 5. februar lanseres appen i en prøveversjon, og den er tilgjengelig for både Android og IOS-systemer. 

– Dette er en betaversjon. Testperioden løper ut 2018, og vi er avhengig av tilbakemeldinger. Innspillene vi får med oss i denne perioden vil vi bruke til å forbedre appen, sier Hege G. Ottinsen. 

 

Flere aktører

Det er flere aktører i landbruksfamilien som er med i samarbeidet om Landbruksappen. Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet står som eier av prosjektet, mens Tine, FK, Tyr, Bondelaget, Ringsaker landbrukskontor, Strand Unikorn og Nortura er med i prosjektgruppa. 

– Det er Hege som, sammen med innspill fra alle aktørene, har gjort godt forarbeid med å beskrive hva appen skal inneholde, mens selve programmeringsjobben er satt bort til et eksternt firma, forklarer Jørgensen. 

I utgangspunktet er Landbruksappen tiltenkt møter og arrangementer som har relevans for storfekjøttprodusenter. 

– Det vil være slik i prøveperioden. Hva som skjer etterpå, får vi ta en diskusjon på, supplerer Ottinsen. 

Arbeidet med appen er finansiert med prosjektmidler fra Fylkesmannen i Hedmark gjennom UT-midler og Storfekjøttsatsningen.  

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.