– Sjekk plantevernbeviset ditt!

02.02.2018 (Oppdatert: 02.02.2018)

Erik Aaberg er i gang med forberedelser til autorisasjonskurs for kjøp og bruk av plantevernmidler. Han råder deg til å sjekke eget bevis, og melde deg på et av de mange kursene som tilbys dersom utløpsdatoen nærmer seg.

Erik Aaberg ber deg sjekke gyldigheten på plantevernbeviset. Nå er det muligheter for å melde seg på kurs. FOTO: Gudrun Fodstad.

Alle som vil kjøpe eller bruke plantevernmidler i yrkesmessig sammenheng må ha et gyldig autorisasjonsbevis. Autorisasjonen har en gyldighet på ti år fra avlagt prøve. 

– Ti år går fort. Samtidig er det såpass lang tid at manns minne blir diffust. Sjekk derfor utløpsdatoen på ditt bevis, slik at du ikke sitter der med et utgått bevis når plantevernsesongen starter for fullt, sier Erik Aaberg, rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet. 

Sammen med sine kollegaer er han nå i full gang med forberedelsene til årets mange plantevernkurs. 

 

Flere tilbud

NLR Innlandet ha til sammen tilbud om ni kurs rundt om i det geografiske nedslagsfeltet. 

– Du kan velge om du vil ta kurset på dagtid eller fordele det på to kvelder. Vi forsøker å legge til rette for at alle skal kunne finne et kurs som passer, sier Aaberg. 

Han minner om at kursene nærmer seg, og at de som ikke har meldt seg på foreløpig begynner å få dårlig tid. 

– Første kurs starter mandag om ei drøy uke. Deretter går det slag i slag, sier rådgiveren. 

 

Kurs for første gang

Det finnes også gode kurstilbud for de som skal ta plantevernkurset for første gang. 

– Teorien er lik for grunnkurs og fornying. Dersom du skal ta kurset for første gang, må du i tillegg ha en praksisdag med gjennomgang av blant annet åkersprøyte og sikkerhet, forklarer Aaberg. 

For de som skal ta fornyingskurs, finnes det også et nettbasert kurs på Mattilsynet sine nettsider. 

– Det er et alternativ for de som ikke finner tid til å komme på kurs hos oss. Vi forsøker å gjøre innholdet i kursene så praktisk som mulig, og kommer med tips som gjør at du kan lykkes bedre med din plantevernstrategi, sier rådgiveren. 

Dersom du har spørsmål om plantevernkursene, svarer Erik Aaberg gjerne på disse. 

Plantevernkurs vinteren 2018

> Finn ditt plantevernkursFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.