Presisjon for alle

15.03.2018 (Oppdatert: 16.03.2018) Morten Berntsen

– Trenger man virkelig ei hytte full av skjermer og et traktortak fullt av kuler i ulike fargenyanser for å ta del i presisjonslandbruket? spør Jogeir M. Agjeld, maskinteknisk rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving

Presisjonslandbruk trenger ikke å bety at man må fylle traktorhytta med skjermer. FOTO: Morten Berntsen

Torsdag 22. mars holder rådgiveren foredrag om presisjonslandbruk i forbindelse med NLR Innlandets årsmøte

– Jeg kommer til å fokusere på enkle og praktiske tips som vil funke for gårdbrukere i en hektisk hverdag, samt å si noe om trender som vil prege dette feltet de nærmeste årene, sier Agjeld. 

 

Robotisering

Thorvald har etter hvert blitt et kjent navn i landbruksmiljøet, og særlig når det er snakk om presisjonslandbruk. Landbruksroboten som er utviklet på NMBU kan få en stor plass i framtidas landbruk.

– Robotiseringa av landbruket vil jeg si litt om under foredraget. Dette er et veldig spennende tema, sier rådgiveren. 

 

Rådgivingstilbud i oppbyggingsfasen

NLR har et godt og sterkt rådgivingstilbud på mange fagområder, men maskinteknikk har vært et området som har ligget etter. Nå har NLR bestemt seg for å satse. 

– Derfor vil jeg i foredraget gi et overblikk over et fagfelt som er under oppbygging, og jeg er lydhør for hva folk ønsker, sier Agjeld. 

 

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.