Ny test av såmaskiner

28.05.2018 (Oppdatert: 28.05.2018) Morten Berntsen

Interessante funn i fjorårets forsøk, gjør at NLR Innlandet på ny tester såmaskiner. Fem maskiner testes sammen med fem ulike jordarbeidingsstrategier.

Mikkel Snarud (t.v.) er vert for såmaskinforsøket. Knut Erling Røhnebæk, tekniker i NLR Innlandet, er ansvarlig for utprøvinga. FOTO: Morten Berntsen

– Det er store summer som er forbundet med investeringer i såsystemer i korndyrkinga. Vi ønsker å teste ut hvilket system som egner seg for kornbonden i Innlandet, sier Knut Erling Røhnebæk, i Norsk Landbruksrådgiving Innlandet, som er ansvarlig for forsøksopplegget. 

 

 

LES MER: Uventa store forskjeller i såmaskintest 

 

Likt utgangspunkt

Forsøket er plassert på samme eiendom som foregående år, men er flyttet lengre inn på jordet for mer ensartet utgangspunkt. Alle maskiner er stilt inn på tilnærmet samme så- og gjødselmengde. 

– I år sår vi seksradssorten Brage, som gjødsles med 54 kg Fullgjødsel 22-3-10, forklarer Røhnebæk. 

Forsøksfeltet ble sådd fredag i forrige uke, og vil bli fulgt opp med registreringer og markvandringer gjennom vekstsesongen. De forhåpentligvis spennende resultatene foreligger ikke før etter innhøsting.  

 

Fem såmaskiner blir testet i kombinasjon med fem jordarbeidingsstrategier. FOTO: Morten BerntsenFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.