Stor pågang gir ekstrakurs

11.01.2018 (Oppdatert: 11.01.2018) Morten Berntsen

Kurs i varme arbeider er så populære, at det nå settes opp ekstrakurs.

NLR Innlandet tilbyr mange kurs i varme arbeider. FOTO: NLR-arkiv

Siden forsikringsbransjen innførte krav om kurs i varme arbeider også for landbrukskunder den 1. januar 2016, har Tore Jevnaker, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR), hatt hendene fulle. 

– Kursene er meget populære og blir mange steder fulltegnet. Det gjør at vi nå rydder plass i kalenderen til ekstrakurs, sier Jevnaker. 

Sammen med HMS-kollegaene i NLR Innlandet har han siden januar 2016 kurset 500 bønder i varme arbeider. 

 

Ikke bare et krav

HMS-rådgiveren sier at man ikke bare kan betrakte varme arbeider-kursene som et lovkrav, men at det også tilfører nyttig kunnskap som gårdbrukere har brukt for i sitt daglige virke. 

– Vi kjenner godt til landbrukets utfordringer hva brannsikkerhet angår. Vi bruker derfor konkrete eksempler fra landbruket slik at deltakerne lettere skal kunne gjøre tiltak for å ivareta brannsikkerheten på egen gård, forklarer Jevnaker. 

På kurset blir blant annet disse temaene gjennomgått:

  • Historikk og varme arbeider som brannårsak
  • Brannteori
  • Brannslukking med obligatorisk slukkeøvelse
  • Valg av slukkemiddel
  • Førstehjelp ved brannskader
  • Aktuelle lover, forskrifter og regler
  • Risikovurdering, sikkerhetstiltak før, under og etter arbeid

 

Kurs nær deg

NLR Innlandet arrangerer kurs i hele enhetens geografiske område. 

– Bare i februar måned er det planlagt fire kurs. I tillegg kommer de tre kursene som er i siste halvdel av januar måned. Så ja, dette er brennhett om dagen, smiler Jevnaker. 

 

> Mer informasjon og påmelding til varme arbeider-kursFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.