Tilbyr varme arbeider-kurs

03.10.2018 (Oppdatert: 03.10.2018) Morten Berntsen

Skal du bruke vinkelsliper, gass, sveiseapparat eller varmluftpistol i miljøer hvor det kan oppstå brann, er det krav om kurs i varme arbeider.

NLR Innlandet tilbyr kurs i varme arbeider. FOTO: NLR Arkiv

– Det er særlig begrepet i alle miljøer hvor det kan starte en brann som er viktig. Dette er eksempelvis natur, bygninger, traktor, tresker, minilaster eller andre maskiner og redskaper, sier Tore Jevnaker, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet. 

Siden forsikringsbransjen innførte krav om kurs i varme arbeider også for landbrukskunder den 1. januar 2016, har HMS-rådgiveren hatt hendene fulle.

– Det har vært stor pågang etter varme arbeider-kurs. Så langt har vi kurset nær 600 bønder i Hedmark og Oppland. Denne høsten setter vi opp nye runder med kurs i vårt område, sier Jevnaker. 

 

Ikke bare et krav

HMS-rådgiveren sier at man ikke bare kan betrakte varme arbeider-kursene som et lovkrav, men at det også tilfører nyttig kunnskap som gårdbrukerne har brukt for i sitt daglige arbeid. 

– Vi kjenner godt til landbrukets utfordringer hva brannsikkerhet angår. Vi bruker derfor konkrete eksempler fra landbruket, slik at deltakerne lettere skal kunne gjøre tiltak for å ivareta brannsikkerheten på egen gård, forklarer Jevnaker. 

På kurset blir blant annet disse temaene gjennomgått: 

  • Historikk og varme arbeider som brannårsak
  • Brannteori
  • Brannslukking med obligatorisk slukkeøvelse
  • Valg av slukkemiddel
  • Førstehjelp ved brannskader
  • Aktuelle lover, forskrifter og regler
  • Risikovurdering, sikkerhetstiltak før, under og etter arbeid

 

Kurs nær deg

NLR Innlandet arrangerer kurs i hele enhetens geografiske område. 

– Vi har så langt planlagt 12 kurs rundt om i Hedmark og Oppland denne høsten, sier Tore Jevnaker. 

Varme arbeider-kurs

> Se kursoversiktFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.