Bedre forberedt med gode planer

07.02.2019 (Oppdatert: 08.02.2019) Morten Berntsen

FAGMØTE: Gjennom en god plan for beredskap og smittevern er du bedre rustet til å takle uforutsette hendelser på gården. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Linn Thorud, rådgiver i NLR Innlandet, viser fram en beredskapsplakat. Foto: Morten Berntsen

– På fagmøtene går vi gjennom hva som skal til for å sette opp gode planer. Deretter får du tid til å lage dette for egen gård, sier Linn Thorud, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet. 

Sammen med sine kolleger arrangerer hun å fagmøter over hele NLR Innlandet sitt geografiske område (se nederst i saken).

 

Beredskapsplan

Hvor godt forberedt er du og din gård på å takle uforutsette hendelser? Dette temaet blir belyst på fagmøtene. 

– Selvstendig næringsdrivende er sårbare om noe skulle skje slik at drifta ikke kan gå som den pleier. Ved å sette opp beredskapsplan stiller du best mulig forberedt dersom en uønsket hendelse skulle oppstå, sier Thorud. 

Hun tilbyr kursdeltakerne å tegne opp egne bqredskapsplakater og beskrive sin egen tiltaksplan. 

 

Smittevernplan

For at Norge fortsatt skal kunne opprettholde den gode dyrehelsetilstanden, er vi avhengig av gode planer for smitteforebyggende arbeid. 

– Med stadig økende smittepress ble det i fjor innført krav om at alle dyreholdere skal ha smittevernplan. Vi hjelper deg med å tilpasse smittevernplanen til din gård, lover Linn Thorud. 

– I løpet av fagmøtet kan du utarbeide disse planen og laminere plakatene slik at de er klare til å henges opp når du kommer hjem, tilføyer hun. 

 

Gratis med HMS-avtale

Fagmøtene er gratis for alle som har HMS-avtale i NLR Innlandet. 

LES MER: HMS-avtale i NLR Innlandet

Det blir enkel servering og møtet inngår i HMS-avtalen. Dersom du ikke har en slik avtale, er du hjertelig velkommen til å delta mot en deltakeravgift på kr. 500,-. 

 

Oversikt over fagmøter. Påmelding gjøres til kursansvarlig fem dager før kursdato. Møtene blir arrangert så fremt det blir nok deltakere. 

Dato Tid Sted Kursansvarlig
28.02 19-21 Blæstad, Hamar Linn Thorud
05.03 11-13 Ysteriet, Lom/Skjåk Frank Juul Christiansen
07.03 11-13 Lesja kommune Frank Juul Christiansen
14.03 11-13 Blæstad, Hamar Linn Thorud
18.03 12-14 Haglund, Trysil Elisabeth Onsager
25.03 12-14 Drevsjø, Engerdal Elisabeth Onsager


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.