Strategier og verktøy for riktig høsthvetegjødsling

09.05.2019 (Oppdatert: 09.05.2019) Morten Berntsen

MARKDAG: Hvordan skal vi gjødsle høsthvete? Med hva? Når? Og hvordan?

Hvordan skal vi gjødsle høsthvete riktig? Kom på markdag og få svaret. FOTO: Espen Syljuåsen

Kom på markdag med tema riktig og presis høsthvetegjødsling  på Jønsberg videregående skole onsdag 22. mai kl 10.00 (se kart nederst i saken). Her får du svar på alle spørsmålene. 

 

> SE PROGRAM

 

– For at vi skal produsere høsthvete av god kvalitet er det avgjørende at vi gjødsler den riktig. Her tenker vi både på type gjødsel, mengder og ikke minst tidspunkt. Dette blir et av de sentrale temaene på markdagen, sier Åsmund Langeland, rådgiver i NLR Innlandet. 

Han er initiativtaker til markdagen, som arrangeres i samarbeid med Jønsberg videregående skole, Norwegian Agro og YARA Norge. 

 

LES OGSÅ: – Gjødsle for å sikre proteininnholdet

 

Presist verktøy

Norwegian Agro Machinery, gjennom sin forhandler Lena Maskin avd. Rudshøgda, stiller med Claes Crop Sensor og Bogballe gjødselspreder. YARA Norge stiller med sin N-sensor. 

– I tillegg vil det bli holdt foredrag om hvordan man kan gjødsle mer presist med verktøy som CropSat og N-tester, forklarer Langeland. 

Dersom føreforholdene tillater det, vil det bli muligheter for å få en demonstrasjon av utstyret i felt. 

– Vi legger opp til en innesesjon med foredrag først, før vi beveger oss ut i en høsthveteåker. Her er det anlagt både maks- og minruter, slik at vi forhåpentligvis kan måle store forskjeller, fortsetter rådgiveren. 

 

Markdagen er gratis og det vil bli servert kaffe og pølser. 

Vel møtt. 

 

Her holdes arrangementet:Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.