Klart for kurs

13.08.2019 (Oppdatert: 13.08.2019) Morten Berntsen

KURS: Faglig oppdatering er viktig, og i noen tilfeller også påkrevd. Høstens tilbud i varme arbeider, praktiske hms-kurs og gnagerkurs er nå klare.

Varme arbeider-kurs er blant høstens tilbud. FOTO: Morten Berntsen

– Våre kurs er skreddersydd for gårdbrukeren og andre som jobber med praktisk landbruk, sier Linn Thorud, fagleder i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet.

 

Praktisk HMS-kurs

Kurset som tilbys av NLR Innlandet tilfredsstiller kravet i arbeidsmiljølovens paragraf 3-5 til opplæring av ledere. 

– Kurset kombinerer studiering med lærer og e-læring på internett, forklarer Thorud. 

Målet med kurset er å ha en grunnleggende systemforståelse, evne til å se ting i sammenheng og kunne bruke sin forståelse i praktisk HMS-arbeid til egen nytte. 

 

Varme arbeider

Skal du bruke vinkelsliper, gass, sveiseapparat eller varmluftpistol i miljøer hvor det kan oppstå brann, er det krav om kurs i varme arbeider. 

– Det er særlig begrepet i alle miljøer hvor det kan starte en brann som er viktig. Dette er eksempelvis natur, bygninger, traktor, tresker, minilaster eller andre maskiner og redskaper, sier Tore Jevnaker, HMS-rådgiver i NLR Innlandet. 

Forsikringsbransjen innførte krav om kurs i varme arbeider også for landbrukskunder den 1. januar 2016. HMS-rådgiveren sier at man ikke bare kan betrakte varme arbeider-kurset som et lovkrav, men at det også tilfører nyttig kunnskap som gårdbrukeren har brukt for i sitt daglige virke. 

– Vi kjenner godt til landbrukets utfordringer hva brannsikkerhet angår. Vi bruker derfor konkrete eksempler fra landbruket, slik at deltakerne lettere skal kunne gjøre tiltak for å ivareta brannsikkerheten på egen gård, forklarer Jevnaker. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.