Nå kommer Innlands-jordbæra

05.07.2019 (Oppdatert: 05.07.2019) Morten Berntsen

JORDBÆR: De fleste produsentene er nå i gang med jordbærplukkinga, og de tidligste sortene er klare for salg.

Jørn Haslestad, bærrådgiver i NLR Innlandet, melder om at jordbær fra Innlandet nå er klar. FOTO: Morten Berntsen

En litt kjølig forsommer har gitt en pen utvikling av bærfeltene i Innlandet og i løpet av denne uka har de fleste dyrkerne startet innhøsting. 

– Det høstes på alle de tidligste sortene denne uka og det vil kunne være mulig å få kjøpt flere av sortene i butikker eller ved direktesalg hos dyrkerne nå, sier Jørn Haslestad, bærrådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet. 

LES MER: Norske jordbærsorter vinner smakstest

 

Lenger sesong

Neste ukes værvarsel bærer lovnader om varmere vær og det vil gi enda mer modningsutvikling på bærene. Det vil dermed bli god tilgang på jordbær framover. 

– Slik det ser ut nå, vil sesongen vare en del lenger enn fjorårets, og en vil kunne få tak i innlandsjordbær til litt ut i august, sier Haslestad. 

Kvaliteten på jordbærene er det heller ikke noe å si på. 

– Så langt er kvaliteten svært god. En del vind de siste to ukene har sørget for tørre og gode forhold i åkrene uten innslag av råtning på bærene, forklarer rådgiveren. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.