Skjemaer for plantevernjournal

16.05.2019 (Oppdatert: 27.05.2019)

SKJEMAER: Når plantevernarbeidet tar til, er det nødvendig å ha skjemaer for dokumentasjon av arbeidet klart. Vi har samlet dette for deg.

Plantevern krever god dokumentasjon. FOTO: Åsmund Langeland

I henholdt til Forskrift om plantevernmidler §26 om integrert plantevern (IPV) skal brukere av yrkespreaparater sette seg inn i og anvende de generelle prinsippene for integrert plantevern. Når det benyttes yrkespreparater, skal det føres journal. 

Norsk Landbruksrådgiving Innlandet har utarbeidet en mal for plantevernjouørnal som dekker kravene Forskrift om plantevernmidler setter til sprøytejournal, integrert plantevern og plikten til å redusere risiko for vannforurensing. 

> Last ned malen her

 

Økt tilsynsaktivitet

Mattilsynet planlegger i år tilsyn med bruk av plantevernmidler hos produsenter av poteter, korn og frukt, skriver Fagforum Potet på sine sider. 

LES MER: Mattilsynet planlegger tilsyn hos produsenter

Målgruppa er produsenter som ikke leiren inn andre til å utføre sprøytingen. Tilsynskampanjen blir gjennomført i hele landet i perioden fra mai til november 2019. 

Gikk du glipp av Planteverndagen?

Tirsdag 21. mai ble den tradisjonelle planteverndagen arrangert på Blæstad. Her ble det gjennomgått alle aktuelle temaer i forkant av denne plantevernsesongen. 

 

Fortvil ikke om du gikk glipp av dette. Vi har nemlig samlet sammen presentasjonene.

 

Se presentasjoner fra PlanteverndagenFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.