Rådgiving på presisjonsjordbruk

22.08.2019 (Oppdatert: 22.08.2019) Morten Berntsen

RÅDGIVING: Åsmund Langeland starter opp som rådgiver i presisjonsjordbruk.

Åsmund Langeland begynner denne høsten med arbeidsoppgaver knyttet til rådgiving innen presisjonjordbruk. FOTO: Morten Berntsen

Han vil inngå i et nettverk av rådgivere i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) som spesialiserer seg innen presisjonsjordbruk og maskinteknikk. 

– Jeg vil særlig jobbe med å koble stål og lakk med presis agronomi, sier Langeland. 

 

Agronomi i fokus

Åsmund Langeland, som har jobbet som kornrådgiver i NLR Innlandet siden 2014, er et kjent fjes for mange. Han vil knytte kunnskapen om agronomi og plantedyrking opp mot mulighetene som finnes innenfor presisjonsjordbruket. 

– Vi må ikke la oss blende av fancy nettsider og gode selgere. Verktøyene vi skal bruke må være fundamentert med solid forskning og kvalitetssikret kunnskap, sier Langeland. 

Og her vil samarbeidet med NIBIO gjennom prosjektet Presis være viktig, et prosjekt som har oppstart i oktober i år. 

LES MER: NLR og NIBIO satser presist sammen

 

Solid stab

Landbruket i Innlandet, som Norge for øvrig, er mangfoldig og variert. 

– Rådgiverne våre er regionalt ansatt, men kunnskapen de sitter på er å anse som en nasjonal ressurs, sier Jogeir M. Agjeld til NLRs nettsider. Han har det nasjonale ansvaret for fagområdet maskinteknikk og presisjonslandbruk. 

LES MER: NLR styrker satsinga på maskinteknikk og presisjonslandbruk

– Min rolle er foreløpig ikke definert. Men jeg ønsker å jobbe med blant annet system for variabel tildeling av innsatsfaktorer, slik som gjødsel, såfrø og plantevernmidler, supplerer Langeland. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.