Ikke glem gode boforhold for dine arbeidere

01.07.2020 (Oppdatert: 02.07.2020) Morten Berntsen

GRØNT: Gode bo- og arbeidsforhold for utenlandske arbeidere er både nødvendig og lovpålagt. Sørg for at du har alt i orden!

Selv om smittevern har fått mye fokus denne sommeren, må en ikke glemme gode bo- og arbeidsforhold for sine utenlandske arbeidere. FOTO: Morten Berntsen Livenengen

– Vi har forståelse for at smittevern har tatt mye tid og energi denne våren og sommeren, men vi må ikke glemme å gi våre utenlandske arbeidere gode bo- og arbeidsforhold, sier Linn Thorud, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet.

Hun har vært ute på mange gårdsbesøk, og inntrykk er i all hovedsak at de fleste har orden på bolig og arbeidsforhold til sine arbeidere.

 

Branninstruks på morsmål

– Vi har erfart at det kan være vanskelig å ivareta alle forhold, og at kulturforskjell kan være en årsak, sier Thorud.

Hun forteller at det er utarbeidet en branninstruks for de som huser utenlandske arbeidere.

– Denne er oversatt til polsk, slik at man kan tilegne seg denne viktige informasjonen på sitt eget morsmål, sier rådgiveren.

Videre sier Linn Thorud at det overordnet handler om å ha tilstrekkelig med rømningsveger, som er frie, samt røykvarslere og slukkeutstyr.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.