Kartlegger GPS-dekningen

28.02.2020 (Oppdatert: 28.02.2020) Morten Berntsen

PRESISJON: Bilen er utstyrt med GPS-antenner av ulik fabrikat og hensikten er å undersøke dekningsgraden blant disse i Innlandet.

NLR Dekningskartleggingsbilen skal nå undersøke hvor god dekningen er for GPS-signaler i Innlandet.

For å god nok presisjon til jordbruksmaskinene, er vi avhengig av god dekning på korreksjonssignalene. Det er disse signalene NLR Dekningskartleggingsbilen nå skal undersøke i Innlandet. 

Hastigheten når kartleggingen gjøres er begrenset til 40 kilometer i timen. Det gir utfordringer med å rekke over hele området i en begrenset tidsperiode hvor utstyret er disponibelt. 

– Vi har prioritert å kjøre i områder hvor det er vesentlig produksjon med kjent dårlig dekning, sier Åsmund Langeland, presisjonsrådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet. 

LES MER: Har du dekning?

Sammen med sine kollegaer disponerer han bilen, som skal gå i hele landet, en periode. 

 

Se den på kretsmøter

NLR Dekningskartleggingsbilen kjører rundt i Innlandet i disse dager, og er med sin røde farge og tydelig uniformering godt synlig. Vil du ta bilen nærmere i øyesyn og høre om kartleggingsprosjektet, er dette mulig på noen kretsmøter. 

– Vi kommer til å vise fram bilen på noen kretsmøter i Innlandet. Dessuten er det mulig å se den på presisjonsdagen på Lena 9. mars, supplerer Langeland. 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.