Tiltak i enga etter førsteslått

12.06.2020 (Oppdatert: 12.06.2020) Morten Berntsen

PODCAST: Når slåtten er unnagjort, er det viktig å komme i gang med gjødslinga så snart som mulig. Ugrasbekjempelse kan også være et aktuelt tiltak for mange.

Gjødsling er ett av tiltakene som settes inn etter førsteslått. FOTO: Morten Berntsen Livenengen

Franz Anders Bakken, rådgiver Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet, deler sine råd og anbefalinger om aktuelle tiltak i grovfôrproduksjon etter førsteslått. 

 

 

Anbefalte fagartikler:

Tidlig vårgjødsling til eng

Gjødsling av eng om våren

Presis husdyrgjødselspredning med riktig bruk av utstyret

 

 

Grovfôrrådgiving

NLR har som mål å bidra til at grovfôrproduksjonen er både lønnsom og bærekraftig. Heldigvis trenger det ikke være noen motsetning i dette, snarere tvert imot. Som Norges ledende rådgivingsmiljø på grovfôr kan vi hjelpe bonden til å forbedre produksjonen utfra de unike forutsetningene på gården. Sammen sørger vi for høyere avlinger og riktig fôrkvalitet til en lavere kostnad, på en måte som tilfredsstiller dagens og morgendagens krav og forpliktelser. Vi bidrar til å løse fellesutfordringen om et mer klimasmart landbruk som i større grad er basert på norske ressurser. NLR leverer riktig rådgivingsprodukt til riktig tid. Vi bistår med systematisk gjennomgang av alle ledd i produksjonen og gir forslag til forbedringer. Se nlr.no/grovforFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.