Få fart på KSL-permen

20.10.2020 (Oppdatert: 20.10.2020) Morten Berntsen

HMS: Som et ledd i god bedriftsstyring på gården danner KSL en viktig plattform. Men sliter du med å få orden på KSL-papirene? Vi hjelper deg.

Rådgiverne i NLR Innlandet hjelper deg med å få orden i KSL-permen

Et av de viktigste tiltakene for at gården skal være en sikker og god arbeidsplass, er godt forebyggende arbeid noe av det beste du kan gjøre. Den årlige revisjonen av KSL (Kvalitetssystem i landbruket) skal avdekke avvik fra systemet som skal lukkes innen en selvvalgt frist.

– Vi bistår gjerne våre medlemmer i arbeidet med å få orden på KSL-permen, sier Jens Christian Lied, HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet.


Verdifull hjelp

Lied erfarer at mange setter stor pris på hjelpen de kan få av NLR, og han er raskt ute med å understreke at det ikke er noen pekefinger han er ute med overfor bøndene.

– Vi ønsker å hjelpe alle med å få orden på sitt KSL-system. Dette fordi det er viktig for det generelle HMS-arbeidet på gården. Sammen gjør vi gården til en tryggere arbeidsplass, som produserer trygg mat, sier Lied.

Han forteller videre at det i stor grad handler om å systematisere og strukturer papirer og lovpålagt dokumentasjon.

– De fleste bønder har et godt system, men vi har mange tips til hvordan ting kan videreutvikles og forbedres, sier Lied.

 

Lovpålagte kurs

Blant de avvikene som avdekkes, er mangel på lovpålagte kurs en gjenganger.

– Det er slik at praktisk HMS-kurs er noe man som bonde og arbeidsgiver er lovpålagt å ha. NLR Innlandet tilbyr slike kurs hver høst, reklamerer Lied.

> Se høstens kursprogram for PHMS-kurs

 

Trenger du hjelp i ditt KSL- eller HMS-arbeid? Våre rådgivere står klare til å bistå deg.

Ta kontakt i dag.
> Linn Thorud
> Tore Jevnaker
> Jens Christian LiedFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.