Få hjelp til smittevern i frukt, bær, potet og grønnsaker

02.06.2020 (Oppdatert: 02.06.2020) Morten Berntsen

HMS: Den nye smittevernveilederen fra Mattilsynet omhandler produksjon av frukt, bær, grønnsaker og potet. Rådgiverne i NLR Innlandet står klare til å hjelpe deg med å få oversikt og skaffe dokumenter.

Mattilsynet har utarbeidet smittevernveileder for frukt, bær, grønnsaker og potet. NLR Innlandet tilbyr kurs og hjelp i dette temaet. FOTO: Morten Livenengen

Frukt-, bær- og grøntprodusenter står foran en krevende sesong. Smitteverntiltak skal settes inn for å hindre spredning av koronavirus. Mattilsynet har i den anledning utarbeidet en smittevernveileder for produsentene. 

> Smittevernveileder fra Mattilsynet (ekstern lenke)

– Vi opplever at produsentene er opptatt av dette, og at smittevern tas på alvor, sier Linn Thorud, HMS-rådgiver og fagleder i NLR Innlandet. 

 

Få hjelp til papirarbeidet

– HMS-rådgiverne i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet står klare til å hjelpe deg med å få oversikt og skaffe nødvendige dokumenter som hjelper deg å følge denne veilederen, sier Linn Thorud. 

Hun forteller videre at HMS-rådgiverne i NLR har satt seg grundig inn i hva som skal til for at arbeidsgivere kan tilrettelegge sin virksomhet best mulig for å unngå smitte og sikre at de ansatte holder seg friske. 

– På den måten kan vi opprettholde en sunn og frisk matproduksjon, supplerer Thorud. 

 

Kurs for nye arbeidere

NLR har utviklet to kurs for å hjelpe bonden med å opprettholde kvalitetssikring i drifta og ta vare på de ansattes helse og sikkerhet. Kursene skal gjøre arbeidskraft som er ukjent med matproduksjon i stand til å utføre arbeidsoppgaver på en sikker og god måte. 

Kursene avholdes elektronisk via Teams, og vil foregå på norsk.

– Dersom du har mange ansatte, kan vi komme ut på gården og avholde kurset der, sier Linn Thorud. 

Du kan ta kontakt med din HMS-rådgiver dersom dette kan være aktuelt for deg. 

> Ansatte NLR Innlandet

 

Kurs

Hygiene, smittevern og HMS i landbruket

> Kurs for nye arbeidereFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.