Løfter teknikkfaget med fagmøte

09.01.2020 (Oppdatert: 13.01.2020) Siri Josefine Mo

6. og 7. februar holdes hele 26 fagforedrag om maskinteknikk og presisjonslandbruk på NLR Teknikkmøtet på Gardermoen. Fra Innlandet stiller NLR-rådgiver Åsmund Langeland.

Åsmund Langeland er en av Norsk Landbruksrådgivings eksperter på presisjonslandbruk. Han blir å treffe på NLR Teknikkmøtet på Gardermoen 6. og 7. februar. Foto: Morten Berntsen.

Med brei erfaring innen kornrådgiving, samt unormalt solid interesse for tilhørende datasystemer, er Åsmund Langeland nå i gang med sin gjerning som rådgiver i presisjonslandbruk. Han har fått et særlig ansvar for produksjonsstyringsverktøy. Det kommer godt med, for på teknikkmøtet er han satt til å lede oss gjennom den noe uoversiktlige digitaljungelen.  

− Men teknikkmøtet favner bredere enn bare det digitale. Her kommer det en hel flokk med flinke bønder, rådgivere og spesialister, som stiger opp på podiet for å berette om sine erfaringer med alt fra faste kjørespor til gjødselbiler, framhever Åsmund.   

Noe for enhver smak 

− Ett av målene med NLR Teknikkmøtet er å heve kunnskapen om hva som finnes av utstyr, og hvordan du utnytter dette på best mulig måte, forteller Jogeir M. Agjeld, ansvarlig for teknikksatsinga i NLR.   

Foredragsholderne kommer fra hele landet, og representerer et vidt spekter av produksjoner og maskintyper. Her får du høre hvorfor en bonde i Østfold sverger til liten traktor til tross for stor drift, du får forklart hva Iso-bus er, fra en av landets aller fremste eksperter, og du får en gjennomgang av hva som finnes av aktuelt presisjonsutstyr på markedet. Møtet skal være like aktuelt, samme om du driver med korn, grovfôr, poteter eller andre produksjoner.  

Nederlandsk høydepunkt 

NLR er stolte over at nederlandske Jacob Van Den Borne deltar med et lengre innlegg. Han regnes som en av verdens fremste presisjonsbønder, samtidig som han er anerkjent for å snakke jordnært, praktisk og tydelig.   

Lær av andre og av hverandre  

Foruten de 26 ulike foredragene, har du god mulighet til å diskutere fag med kollegaer fra hele landet. Torsdag kveld blir det maskinteknisk festmiddag med norske råvarer, og på fredag er det satt av ei romslig økt til fagmingling, der det er lagt til rette for at du lett skal finne andre å snakke med som har de samme interessene som deg.   

Vel verdt å bli med på!  

Program og påmeldingsskjema finner du på nlr.no. Påmeldingsfristen er 27. januar. 

− Jeg håper virkelig at jeg treffer mange fra Innlandet på Gardermoen disse dagene, for her er det mye nyttig kunnskap å hente med seg hjem, kommenterer NLR-rådgiver Åsmund Langeland. 

Velkommen til NLR Teknikkmøtet

Norsk Landbruksrådgiving ynskjer velkomen til fagleg oppdatering og sosialt samkome på NLR Teknikkmøtet, Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen, 6. til 7. februar 2020. Sjå programmet og meld deg på her!Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.