Innfører tiltak

12.03.2020 (Oppdatert: 13.03.2020) Morten Berntsen

NLR Innlandet tar forholdsregler og innfører tiltak for å begrense spredningen av koronavirussmitte. Alle fysiske møter og samlinger arrangert av NLR Innlandet med flere enn 20 deltakere utsettes eller avlyses.

Foto: FHI

Det er en samlet fagledergruppe i Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet som i dag har bestemt nye retningslinjer for kurs, møter og arrangementer i tida framover. 

– I første omgang gjelder disse retningslinjene fram til påske, sier Signe Opsahl, daglig leder i NLR Innlandet. 

 

Fysiske samlinger

Alle fysiske arrangementer og samlinger planlagt av NLR Innlandet med flere enn 20 deltakere skal utsettes til etter påske. 

– For møter uten påmelding, hvor deltakerantallet er ukjent, vil det bli avlysning eller utsettelse, sier Opsahl. 

Videre kan hun fortelle at organisasjonen følger kommunelegens råd i kommunen hvor arrangementet skal være. 

– I kommuner der vi bes at alle møter utsettes eller avlyses også ved færre enn 20 deltakere, gjør vi det, supplerer Opsahl. 

– Der vi samarbeider med andre aktører om gjennomføring av arrangement, og der disse har strengere retningslinjer enn hva vi legger opp til, følges disse, sier Opsahl. 

Eventuelle møteutgifter som ikke kan reverseres, vil bli dekket av NLR Innlandet. Det betyr at du som medlem og arrangementsdeltaker ikke blir økonomisk skadelidende på grunn av avlysningene.

 

Begrenser reisevirksomheten

Videre skal alle som er tilknyttet NLR Innlandet begrense reisevirksomheten. Gardsbesøk kan gjennomføres der bonden sier at det er greit. 

– Vi jobber med å kunne tilby foredrag digitalt, men det krever at vi omstiller oss. Mer informasjon om hvilke kurs og foredrag dette gjelder, vil bli gitt, sier Opsahl. 

I tillegg tilbys ansatte hjemmekontor. For deg som bonde og medlem betyr det at telefon eller e-post vil være hovedkommunikasjonskanal i tiden framover. 

> Her finner du oversikt over ansatte og kontaktinformasjon



Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.