Velkommen til Nordisk Bærmøte 2021

05.02.2021 (Oppdatert: 16.02.2021) Morten Berntsen

Tre nordiske aktører, med NLR Innlandet i spissen, inviterer til Nordisk Bærmøte 2021, 17. februar. I år er arrangementet på en digital arena, men mulighetene for å lytte til foredrag, stille spørsmål, mingle med andre deltakere og besøke utstillere på deres stands er like fullt mulig.

En digital møtearena skal samle nordiske bærinteresserte til felles bærseminar. FOTO: Myonvent

Gjennom den digitale møteplattformen Myonvent inviterer Norsk Landbruksrådgiving (NLR) Innlandet til Nordisk Bærmøte 2021, 17. februar. Arrangementet er et samarbeid med HIR Skåne (Sverige) og Hortiadvice (Danmark). 

– Vi har samlet nordisk kunnskap på bærdyrking og satt sammen et faglig godt program til glede for bærdyrkere, sier Jørn Halsestad, rådgiver i NLR Innlandet. 

 

Robotisering og dyrkingsteknikk

Fra programmet peker Haslestad på både teknologiske høydepunkt, så vel som de mer agronomiske. 

– Pål Johan From fra Saga Robotics AS holder foredrag om landbruksroboten Thorvald. Selskapet har arbeidet for at roboten skal kunne behandle jordbær mot meldugg med UV-lys og faktisk plukke bærene, sier Haslestad. 

Innen agronomi har programkomiteen satt opp foredrag omkring ugras- og utløperhåndtering. En problemstilling som er blitt særlig aktuell etter bortfallet av svimiddelet Reglone. 

– Det er gjort flere forsøk med ulike kjemiske preparat de senere årene. Vi ser på resultatene av disse. Samtidig vil vi vise fram noen gode mekaniske løsninger noen dyrkere har utviklet, sier Haslestad. 

 

Besøk utstillere og mingle

Den nye digitale møteplattformen gjør det mulig å ta turen innom utstillere på deres stand. Her kan du samtale med betjeningen eller avtale møter.

– I tillegg legger løsningen til rette for at man kan mingle om snakke med andre deltakere på Bærmøtet. Vi har skikkelig tro på at dette blir et svært godt alternativ til det tradisjonelle, fysiske møtet, sier Jørn Haslestad.  

Nordisk Bærmøte 2021

Arrangeres digitalt 17. februar 2021. 

Dette er et samarbeid mellom NLR Innlandet, HIR Skåne og Hortiadvice.

 

> Se fullstendig program og meld deg på

 

> Hvordan bruke den digitale konferanseløsningen Myonvent (PDF)

> How to use Myonvent (PDF)Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.