Kurs i varme arbeider

(Oppdatert: 27.03.2020)

Forsikringsbransjen i Norge stiller krav om at alle som utfører arbeider hvor det benyttes åpen ild, oppvarming, sveise-, skjære, lodde- og/eller slipeutstyr, har sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått en godkjent opplæring i varme arbeider. I ordningen inngår det også et krav om re-sertifisering hvert femte år. Fra 1. januar 2016 kom dette kravet også for landbrukskundene. 

 

Kurset gjennomføres av Norsk brannvernforenings godkjente instruktører og NLR Innlandet tilbyr nå dette kurset ute i distriktene. Våre instruktører er godt kjent med landbrukets utfordringer hva brannsikkerhet angår. Vi vil derfor bruke konkrete eksempler fra landbruket slik at deltakerne lettere skal kunne gjøre tiltak for å ivareta brannsikkerheten på egen gård. 

 

På kurset blir blant annet disse temaene gjennomgått: 

  • historikk og varme arbeider som brannårsak
  • brannteori
  • brannslukking med obligatorisk slukkeøvelse
  • valg av slukkemidler 
  • førstehjelp ved brannskader
  • aktuelle lover, forskrifter og regler
  • risikovurdering, sikkerhetstiltak før, under og etter arbeid

 

Praktisk informasjon
Kurset varer 7,5 timer og avsluttes med en teoretisk eksamen fra Norsk Brannvernforening. Ved bestått eksamen, mottar hver deltaker et sertifikat for varme arbeider. 

Kurset koster kr. 2 000,- for medlemmer i NLR, og kr. 2 500,- for ikke-medlemmer. For å kunne holde kurset, må vi ha minimum ti deltakere og maksimalt 25. Det er bindende påmelding på kurset.  

 

Se vår kursoversikt for planlagte kurs. 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.